Veerkracht uit de natuur – lessen voor innovatie!

NIEUWE INSCHRIJVINGEN VOOR TEAMS MOGELIJK VANAF 20 JUNI A.S.*

Wist je dat het leven op aarde al 3,8 miljard jaar overleeft en floreert in deze complexe en chaotische wereld?  We weten eigenlijk maar weinig over het hoe. We weten het niet of we zien het niet… Te druk met ons werk, ons gezin, de corona-crisis, Netflix. ?

Toch kun je, zonder precies te begrijpen hoe de natuur zo veerkrachtig is, er veel inspiratie uithalen. Door een stapje terug te doen en te wandelen én observeren. Daar is het nu de tijd voor. Want wandelen is hip en kan juist nu.

Jouw observaties uit de natuur kunnen je helpen op een andere manier naar de grote veranderingen en uitdagingen van deze tijd te kijken. Voor jezelf of voor jouw organisatie. Voorbeelden en metaforen voor systeemfalen die we nu in tal van sectoren zien. Maar ook oplossingen door meer naar samenwerkingsvormen te kijken in plaats van competitie. Of denk aan het bouwen en vernieuwen van persoonlijke relaties.

Kortom inspiratie om een stap vooruitzetten en patronen te doorbereken! 

Die vraag inspireerde ons om het thema ‘Resilience’ vanuit het perspectief van de natuur te verkennen en verdiepen. Zo ontstonden tot 4 supertoffe inleidingen (online te bekijken) en leuke weekopdrachten in de buitenlucht.

We noemen ze de RESILIENCE WALKS&TALKS. Wij zoeken een testgroep om te kijken voor wie en welke sectoren ze bruikbaar zijn. Enige wat wij je vragen is jouw motivatie en na afloop ons eerlijk te vertellen wat je ervan vindt?

*Inmiddels hebben we in de COVID-19 periode 4 groepen opgestart. We leren dat dit voor vaste teams erg waardevol is. We passen de thematiek van Resilience dan specifiek voor jouw team aan en nemen die ok mee in de wekelijkse retrospectives.

Meld je hier https://bit.ly/2WcVod6 aan!

Een initiatief van BiomimicryNL en HotSpotLab: Natuurlijk Vernieuwen

Comments are closed.