Over Ons

Onze Filosofie

Innovatie in dienstverlening doe je niet alleen, maar samen. Met klanten, collega-dienstverleners of leveranciers, samen kunnen we direct verschil maken. Als je de puzzelstukjes maar bij elkaar legt.

Circulair en Sociaal Innoveren

Wij zijn van de circulaire en sociale vraagstukken. Ze staan hoog op de agenda van dienstverleners. Met welke innovatieprojecten maak je impact op deze vraagstukken en met wie doe je dat?

Circulair innoveren: #ZeroWaste

Plastic, zwerfafval, hergebruik van materialen, retourlogistiek. Een vraagstuk van dienstverleners, hun leveranciers, klanten en consumenten die ze uiteindelijk bedienen. Want waar zet je op in? Wat is er al? Met wie kun je versnellen?

Onze projecten lopen van activatieprojecten #ploggenplandelen voor medewerkers, klanten en burgers tot het opzetten van pilots voor afvalstromen. We bundelen belangen, maken creatieve programma’s en maken impact zichtbaar.

Sociaal innoveren: #Iedereendoetmee

De manier waarop we (samen)werken verandert in rap tempo. Agile werken, robotisering en digitalisering… het vraagt nog al wat van medewerkers, klanten en leveranciers. Hoe zorg je dat iedereen mee doet of mee kan doen? Er niet op achteruit gaat, maar juist kansen benut!

We zorgen voor een scherpe, uitdagende vraagstelling brengen de beste mensen uit jouw netwerk (en dat van ons ;-)) bij elkaar voor een oplossing. We kijken naar haakjes waarmee medewerkers en klanten direct verbetering ervaren. Minder dagelijkse ergernissen, maar ook een beter financieel resultaat. Zo ontstaat er een gezonde organisatie waarmee je het beste uit mensen haalt en waar iedereen mee kan blijven doen.

Onze proposities vanuit gebied of organisatie

We kijken altijd naar logische manieren van organiseren. Maar altijd vanuit de kracht van de omgeving. Soms is dat vanuit een gebied waar dienstverleners belangen delen, soms vanuit een organisatie. De ene keer gaat het over beter benutten wat er al is in de bestaande situatie. Vaak gaat het ook over nieuwe kansen die zich voor een gebied of organisatie aandienen.

Complex eenvoudig met kennis en partners

Innoveren met mensen is niet de kortste weg van A naar B. Relaties, kwaliteiten, gevoelens en gedachten – het speelt allemaal mee. Met een mix van Biomimicry, Service Design & Agile en Heldere Taal (7 Motti) maken we het eenvoudig. We werken samen met experts van onder andere BiomimicryNL en de Service Science Factory. We zijn aangesloten bij lokale netwerken van de Green Business Club Utrecht Centraal, Jaarbeurs Innovation Mile en Green Businessclub Zaanstad.

Twee Vrouw Sterk

HotSpotLab is een jong tweevrouwsbedrijf. Wij werken vanuit onze eigen passie met een positieve optimistische kijk op de wereld en mensen. Wij organiseren zonder organisatie (of met zo min mogelijk…). Maar wel resultaatgericht – we richten in wat nodig is :). Zo schakelen we simpel en snel met elkaar en met anderen. Waarom we graag met elkaar samenwerken?

Karolien over Anne:

“Anne is een innovatiegekkie puur sang met een hart voor #ZeroWaste! Met een open blik treedt ze de wereld tegemoet. Vanuit de verschillende culturen pikt ze de beste ideeën en werkmethoden op om haar doel te bereiken: zoveel mogelijk mensen die meedoen om afval uit de wereld te krijgen. In 2018 reisde ze 10 weken door Azië op zoek naar duurzame afvalmaterialen en in de zomer van 2019 deed ze mee aan het Climate Culture Project van Al Gore. In 2020 dingt ze mee naar een plek in de Duurzame Jonge 100.

Anne heeft een Noord-Hollandse nuchterheid om te bekijken met welke ideeën en mensen je praktisch verder komt. Drijvende kracht achter experimenten en projecten om mensen in de doe-stand te krijgen. Ziet haar eigen bestedingsgedrag ook als één groot duurzaamheidsexperiment…”

Anne over Karolien:

“Karolien is een echt dienstverleningsgekkie en meesteres in het spotten en slim benutten van kansen in een snel veranderende (werk)omgeving. Die kansen benut Karolien niet alleen, maar samen met haar ‘portfolio van mooie mensen’. Met hen komt ze tot uitdagende vragen en gedragen resultaten.

Vanuit haar ervaring bij Vebego Innovations en PriceWaterhouseCoopers heeft ze een bak aan ervaring van cases en tools om van strategie naar praktijk te komen en vice versa. Ze verstaat de kunst om puzzelstukjes slim bij elkaar te leggen. Karolien is een creatieve verbinder van mensen, ideeën en uitvoering met een passie voor inclusief organiseren. Met als doel de mensen en de dienstverlening met innovaties te laten excelleren.”

Match jij ook met ons?

Ok, wij vullen elkaar lekker aan…(‘wij van WC-eend’). En we merken dat we ook snel passen in nieuwe samenwerkingen. Met onze opdrachtgevers, partners of collega-experts. Bovendien zijn we altijd op zoek naar gevraagde en ongevraagde feedback. Dus wij horen graag waar jij de match met ons vindt. Laat het ons weten via hello@hotspotlab – of loop even langs op de Monday Meetup.