Gefeliciteerd, je hebt Blue Monday* overleefd… en nu?

Weet je je goede ideeën en voornemens nog voor 2020? En, wat is er nog van over één week na Blue Monday? Hoe kwam het dat ze sneuvelden? Of wat maakte dat je ze vol kunt houden? Simpel, bij de ‘volhouders’ kon je waarschijnlijk Klein Beginnen.

Dat is ook de start van ons DGBK initiatief, ofwel “Droom Groot, Begin Klein”. Wij zien in de dagelijkse praktijk veel mooie voorbeelden van mensen met Grote Dromen. En… de volhouders Beginnen Klein!

Deze voorbeelden delen we graag met je in de komende 3 maanden. Wekelijks een inspiratie met een korte post via LinkedIn en maandelijks met een interview met een DGBK-er. Iemand die uitlegt hoe een droom, werkelijkheid werd :-).

Onze inspiratie komt vooral uit het dagelijks leven, van jou dus! Van iedereen die we tegen komen en mee wil. Uit de talloze grote ideeën en kleine acties door mensen, die op hun manier een bijdrage leveren. Het zijn denkers en doeners, activisten en filosofen, senioren en jongeren, maar bovenal mensen zoals jij en ik.

Vandaag de eerste post: de Digitale Kettingbrief. Dit was ook de start van het DGBK-project. Hoe werkt het?

  1. Je start een appgroep waarin je dagelijks inspiratie over je fascinatie deelt: foto’s, filmpjes, artikelen etc. Dit is het begin van jullie beweging.
  2. Na 1 maand bepalen jullie samen 3 kleine vervolgstappen én voegen jullie 2 mensen toe aan de appgroep. Zo wordt de beweging steeds groter, als een olievlek!

Probeer het en laat ons weten hoe het gegaan is en deel jullie leukste inzichten of foto’s met ons :-).

Het spreekt voor zich, een hele simpele manier hoe jij van een grote gedachte een eerste stap kun maken. En dat wekelijks op LinkedIn.

Heb jij als zelf een DGBK-tje? Laat het ons weten, samen maken we er een mooie post van. Meld je DGBK-tje aan via hello@hotspotlab.nl!

Wij doen mee!

DGBK-tjes zijn een initiatief van Hotspotlab en Buro van Wolven. Wij geloven in inspirerende voorbeelden en praktische handvatten: voor denkers die meer actie willen ondernemen en voor doeners die hun acties willen verbinden aan een grotere droom. 

Vanuit sociale innovatie en impactgericht werken, houden we van natuurlijke vooruitgang met oog voor mens en aarde. En daarmee naar een mooiere wereld.

Stap jij even uit de waan van de dag en doe je mee? Mail naar hello@hotspotlab.nl

*Oja, Blue Monday staat ook wel ter discussie als gehyped evenementje… Dus volgend jaar doen we er misschien helemaal niet meer aan. Des te beter om DGBK gewoon dagelijks toe te passen!

Comments are closed.