030 Het Mooiste Living Lab voor Innovatie in Dienstverlening

In hartje Utrecht op Utrecht Centraal ligt het mooiste Living Lab voor dienstverleners. De meest fantastische broedplaats om innovaties te testen op de meer dan 285.000 dagelijkse reizigers en meer dan 650.000 wekelijkse shoppers. Dat doen we met ‘live-experimenten’.

Onder ons motto “vandaag bedacht is morgen in praktijk gebracht” brengen wij actie in de taxi op relevante onderwerpen. Als luis in de pels spotten wij in HotSpot 030 dingen die beter of anders kunnen. Maatschappelijke uitdagingen binnen het domein sociaal of duurzaam vormen daarmee de grondslag voor onze experimenten.

Van Groot en Complex naar Klein en Praktisch

Maatschappelijke uitdagingen zijn vaak groot en complex. Wij maken ze met een experiment zo simpel mogelijk. Wij willen zo snel mogelijk van de praat-modus naar de doe-modus. Want wij geloven in leren door te doen! Dus kijken we naar de belangrijkste hypotheses, ontwerpen we een passend experiment en gaan we direct aan de slag. Door snel met de voeten in de (stedelijke) klei te staan, weet je veel beter wat er écht speelt en doe je nieuwe inzichten op.

Niet Alleen, Maar Samen Met Het Ecosysteem

Innoveren doe je niet alleen. Wij haken zoveel mogelijk relevante stakeholders aan bij de experimenten, zodat de juiste expertise en daadkracht aanwezig is om écht verschil te maken. Dit maakt het opschalen van de ideeën die uit een experiment komen meer haalbaar. In een experiment werk je praktisch en ‘live’ met elkaar samen – dus je merkt gelijk met wie het klikt. Zo test je zowel de inhoud als de relatie ?

De Experimenten In 030 En De Vervolgacties

What’s next?

Check onze YouTube Channel voor meer informatie en een sfeerbeeld van onze experimenten.

Download ons werkboekje “Experimenteren kun je leren” en ga zelf aan de slag met jouw eerste experiment!

Comments are closed.