Samen buiten in actie!

Buiten gebeurt het! Daar zijn de vitale informatielijnen en vind je de ruimte in te vernieuwen. Kijk in de praktijk, observeer, probeer en implementeer samen! Laagdrempelig starten kan door mee te doen met:

  1. Experimenten
  2. Resilience Walks & Talks
  3. Ploggen & Plandelen

1. Experimenten

Vroeger toen we nog 0 jaar waren, wilden we een fysiek HotSpotLab neerzetten, midden op Utrecht Centraal. Iedereen die werkzaam was in de uitvoerende dienstverlening in het Stationsgebied kon daar zijn innovaties uitproberen. Van Robotpak tot een skillset voor een Job van de Toekomst.

Dit vinden we nog steeds een tof idee, maar praktischer is om te kijken wat er al is. En bijna alles is er om permanent te vernieuwen in deze HotSpot (lees meer over de kracht van jouw HotSpot). De drukste plek van Nederland en de meest fantastische broedplaats om innovaties te testen op de meer dan 285.000 dagelijkse reizigers en meer dan 650.000 wekelijkse shoppers. Dat doen we met ‘live-experimenten’.

We zetten ze op een rijtje:

  • Experiment #1: De Koffieserveerrobot. We testen de zin en onzin van robotisering van dienstverlening
  • Experiment #2: Service Jobs van de Toekomst. We testen live uit op Utrecht Centraal. Van StationsButler tot VR-Guide…
  • Experiment #3: Afval is van ons Allemaal. Snappen we hoe we als gebruiker van kantoren en de openbare ruimte met ons afval om moeten gaan? Probeer de inhoud van je lunchzakje maar eens goed te scheiden 😉
  • Experiment #4: Healthy Urban Shopping. Het vernieuwde Stationsgebied als een Dubai aan de Oude Gracht? Of kunnen we al terecht voor duurzame retailproducten en diensten
  • Experiment #5: Overleven in tijden van crisis. Helpt de 3.8 mrd jaar R&D uit de natuur een handje? Reslience Walks & Talks – ook voor overleven in de HotSpot met of zonder 1,5 meter…
  • Experiment #6: Jouw team een Superorganisme? In een online dialoog testten we hoe teams omgaan met uitdagingen in tijden van crisis en of ze bij de oplossingen gebruik maakte van de kenmerken van Superorganismes

Wil jij ook met ons een experiment doen? Wij dagen jouw uit voor een circulair of sociaal vraagstuk! Vanaf € 950,- draaien we een experiment in elkaar. Kan ook COVID-proof via een online dialoog. Leuk ook om met je klanten of leveranciers te doen.

Of wil je de kunst van het experimenteren leren? We hebben een workshop van een dag die je met je team kunt doen. Inclusief je eigen live-experiment… Mail ons op hello@hotspotlab.nl of bel gewoon even 🙂

2. Resilience Walks & Talks

Crisis en vernieuwing gaan hand en hand. Veerkracht maakt het verschil tussen post-traumatische stress of juist groei! Dat leert de natuur ons al 3,8 miljard jaar. In een compact programma van vier weken hebben we een kennismakingsprogramma met de natuur in de Resilience Walks en Talks.

Dit programma is COVID-19 proof, want je wandelt individueel dagelijks ‘live’ en reflecteert wekelijks online weekopdracht met de lessen voor jouw team en voor jezelf. Op maat te maken voor specifieke vraagstukken. Makkelijk te combineren met thuiswerken en een gezonde afwisseling voor ‘schermtijd’!

3. Ploggen & Plandelen

Onder het motto “Droom groot, start klein” is onze Plogging en Plandel actie ontstaan. Ploggen is een samenvoeging van joggen en een ‘plocka up’ (opraapactie), een Zweedse trend die is overgewaaid naar Nederland. We gaan dus de straat op om te joggen (of wandelen, hens de term plandelen) en zwerfafval van straat te rapen.

Een heerlijke hands-on en impactvolle activiteit voor een schone en fijne stad. Zin om op een leuke manier je steentje bij te dragen? Ploggen is niet alleen goed voor jouw omgeving, maar ook voor team-building en bovendien voor wat beweging in de buitenlucht. Een welkome afwisseling van de grote hoeveelheid schermtijd tegenwoordig!

Ook een keertje ploggen? We helpen je graag bij de organisatie! Voor €950 organiseren we een actie met jouw team. Mail of bel ons voor meer info!