Downloads

Innoveren en jezelf blijven vernieuwen, je kunt er tegenwoordig niet meer omheen.  Daar zijn de meeste mensen en organisaties het inmiddels wel over eens. Maar het is ook lastig, want hoe weet je wat wel en niet werkt? Slim mislukken is een cruciale skill voor iedereen die succesvol wil vernieuwen.

Maar hoe maak je dat mislukken nou leuker, met betere uitkomsten, draagvlak én meer impact? De sleutel is experimenteren. Door te experimenteren leer je sneller wat wel én niet werkt. Langdurig mislukken is immers funest voor elke innovatie.

In dit boek leer je om slim te mislukken. We nemen je mee in:

  • De stap-voor-stap methode om een goed experiment op te zetten.
  • Voorbeelden van een concrete praktijkcase.
  • Hoe je dit – door het beantwoorden van de vragen – toepast op jouw nieuwe of innovatieve business concept

Het boek is nog niet 100% af, er is een final draft beschikbaar. Deze kun je nu al aanvragen! Het enige dat wij in ruil daarvoor graag ontvangen is jouw feedback op de draft! Deze kun je sturen naar hello@hotspotlab.nl!

 

 

Colourpaper: Service Jobs van de Toekomst

De economie bloeit, de crisis is voorbij… Maar de arbeidsmarkt is voor een grote groep mensen nog steeds niet optimaal.  Er komen allerlei ontwikkelingen samen – zoals technologisering– waardoor het op meer plekken dan voorheen schuurt: vraag en aanbod sluiten niet aan.

Onder invloed van technologie zien we ook servicejobs verdwijnen. Denk maar aan de zelfscankassa’s of kaartjesautomaten. Er bestaat angst dat banen verdwijnen. De robots nemen het over…

Wat gebeurt er met dit werk? Welke jobs  blijven bestaan, welke zijn nieuw? Waar ligt de match tussen vraag en aanbod van betaald werk?

HotSpotLab organiseerde samen met partners een experiment op Utrecht Centraal. Tijdens dit experiment gingen wij op zoek naar kansen voor nieuwe jobs. Daarnaast testten wij een aantal ‘jobs van de toekomst‘ uit onder het publiek.

Utrecht Centraal heeft 285.000 reizigers per dag (meer dan Schiphol). Met één uur testen bereiken we potentieel een publiek van 10.000 mensen. Dat zijn potentieel 10.000 reacties. Of 10.000 observaties.

Het experiment en de uitkomsten hebben wij samengevat in een colourpaper. Ben jij benieuwd? Laat hier je e-mail adres achter en wij sturen jou een gratis kopie toe!